Χριστουγεννιάτικες Σκέψεις

Χριστούγεννα.. Μια λέξη τόσο μαγική στα αυτιά των παιδιών που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα χάσει ποτέ την αξία της. Μια περίοδος χαράς, ξεκούρασης, αγάπης και συγκέντρωσης των ατόμων που νοιάζεσαι, είτε αυτά λέγονται οικογένεια, είτε φίλοι  ή  σύντροφος για να εκφράσεις λίγο παραπάνω τα συναισθήματα σου άπλετα και να κάνεις μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, πόσο δυνατές τελικά έμειναν οι μεταξύ σου σχέσεις ή κατα πόσο έφταιξες σε κάτι.

Fkstories Χριστουγεννιάτικες Σκέψεις Think Different  xmas kala xristougenna christmas

Πολύ ωραία ως εδώ. Δεν θα φιλοσοφήσω λέγοντας ότι περίμενες τα Χριστούγεννα για να το θυμηθείς, ούτε θα σε κατηγορήσω, γιατί με τις ευθύνες που κουβαλάμε όλοι μας δεν υπάρχει χρόνος ανασκόπησης.

Εγώ απλά, διαβάζοντας αυτό το κείμενο θέλω να σου θυμήσω τα παιδικά σου χρόνια, που με μαγεία περίμενες τον Αγιο Βασίλη να σου φέρει κάποιο δώρο πιστεύοντας πως είσαι το πιο τυχερό παιδί του κόσμου και το αξίζες, γιατί ήσουν όντως το καλύτερο παιδί όλον τον χρόνο. Κοίταξε τώρα τη ζωή σου και τι περιμένεις : σίγουρα όχι την τελευταία έκδοση της Barbie, ούτε του spiderman και του psp. Αν περιμένεις ένα δώρο από τον/ην εκάστοστε σύντροφο όπως πχ ένα ρολόι ή ένα ταξίδι, σε λυπάμαι, μην συνεχίσεις την ανάγνωση.

Fkstories Χριστουγεννιάτικες Σκέψεις Think Different  xmas kala xristougenna christmas

Η μαγεία βρίσκεται αλλού : είτε έχεις κάποια απώλεια προσώπου, είτε περνάς κάποια δύσκολη φάση ( υγείας , χωρισμού κλπ ) φρόντισε να γεμίσεις την ψυχή σου κάνοντας κάτι γι’αυτό. Δες γύρω σου, στην γειτονιά σου, στους φιλους σου, κάτι θα υπάρχει να προσφέρεις δεν μπορεί . Σίγουρα θα έχεις ακούσει για έναν συνάνθρωπο σου που δεν θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση του αυτήν τη στιγμή. Δεν χρειάζεται επικρότηση ούτε έπαινος. Χρειάζεται ταπεινότητα και θέληση για να το ευχαριστηθεί το «μέσα» σου . Και δεν εννοώ μόνο χρηματικά, αλλά και ηθικά, υποστηρικτικά . Αυτές οι μέρες δυστυχώς για ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου είναι καταθλιπτικές. Φρόντισε είσαι η αιτία που θα χαρίσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου και να φωτίσει την καρδιά του, ώστε να δει με καινούργια «μάτια» τη νέα χρονιά. Αφιέρωσε χρόνο στα δικά σου άτομα που τους έλειψες, κάνε μια επίσκεψη και σε αυτούς τους παπούδες που σε περιμένουν και αν δεν έχεις πέρασε μια βόλτα από ένα γηροκομομείο να μιλήσεις με έναν άνθρωπο που ίσως δεν του έμεινε κανένας στον κόσμο και είσαι ο μόνος/η που του ευχήθηκε . Δεν θα πάθεις κάτι. Θα χάσεις δέκα λεπτά από τον χρόνο σου. Αυτά τα δέκα όμως λεπτά, θα τα θυμηθείς όταν βρεθείς και συ στην ίδια θέση, απλά το μόνο πράγμα που σου εύχομαι από καρδιάς είναι να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που θα τα μοιράζεσαι.

Καλές “μαγικές” γιορτές σε όλους !