Λυών Lyon: Η Πόλη Των Φώτων La Ville Des Lumières

Πριν περίπου 2 χρόνια, άνοιξη αν θυμάμαι καλά, επισκέφθηκα για επαγγελματικούς λόγους την πόλη αυτή. Με απευθείας πτήση για Παρίσι και από εκεί με τρένο στη Λυών, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας. Έκανα μια υπέροχη διαδρομή, διασχίζοντας την απέραντη εξοχή αυτής της χώρας. Αν μου πείτε, ταλαιπωρία σκέτη, το Παρίσι είναι εκπληκτικό, θα σας πω πως κάνετε λάθος.

Fkstories Λυών Lyon: Η Πόλη Των Φώτων La Ville Des Lumières Fk Stories  ville de lumieres travel lyon france

Η πόλη αυτή είναι βγαλμένη μέσα από ένα παραμύθι του μεσαίωνα, συνδυάζοντας το μοντέρνο τρόπο ζωής στο κέντρο της και ταυτόχρονα από ψηλά την παλιά της αίγλη, περπατώντας στα πανέμορφα σοκάκια της, λαχταρώντας να δοκιμάσεις κάθε πολύχρωμο macaron βλέπεις στα ζαχαροπλαστεία της ή δοκιμάζοντας ένα ποτήρι από το περίφημο κόκκινο κρασί Beaujolais (δεν θα ξεχάσω την υπέροχη θέα από τον λόφο Fourvière , ανεβαίνοντας με το τελεφερίκ, ακολουθώντας μία απότομη αλλά μαγευτική διαδρομή).

Fkstories Λυών Lyon: Η Πόλη Των Φώτων La Ville Des Lumières Fk Stories  ville de lumieres travel lyon france Ακόμα και η καθημερινότητα της δεν θυμίζει τίποτα μια μεγαλούπολη (είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά το Παρίσι) αφού η είναι τόσο οργανωμένη σαν να βρίσκεσαι σε ένα χωριό με ελάχιστους κατοίκους. Θυμάμαι που χρειάστηκε να μπω σε μια δημόσια υπηρεσία και σε ένα δεκάλεπτο αναμονής, είχα ήδη λύσει το πρόβλημα μου (μη διστάσετε αν γνωρίζετε καλά γαλλικά να διεκδικήσετε οτιδήποτε).

Fkstories Λυών Lyon: Η Πόλη Των Φώτων La Ville Des Lumières Fk Stories  ville de lumieres travel lyon france

Η μαγεία της Λυών

Αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι της μου πρότειναν να την επισκεφθώ και αρχές Δεκέμβρη, στο φεστιβάλ των φώτων που προέκυψε από τη λαϊκή παράδοση (χρονολογείται από τις 8 Δεκεμβρίου 1852) όταν οι κάτοικοι της Λυών έβαλαν κεριά σε χρωματιστά γυαλιά στα περβάζια των παραθύρων τους για να γιορτάσουν την εγκατάσταση ενός αγάλματος της Παναγίας στο λόφο Fourviere.
Για να τιμήσουν αυτό το γεγονός, στις μέρες που περιβάλλουν τις 8 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, ο λαός της Λυών γιορτάζει την ανάφλεξη της πόλης τους, προβάλλοντας τη ζωντανή κληρονομιά της. Το φως, που συμβολίζει την ανανεωμένη ταυτότητα της πόλης, μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από έναν ποιητικό κόσμο γεμάτο μαγεία και όνειρα.

Fkstories Λυών Lyon: Η Πόλη Των Φώτων La Ville Des Lumières Fk Stories  ville de lumieres travel lyon france

Δεν θέλετε και εσείς να το ζήσετε ???