Η Βαριά Βιομηχανία Της Ελλάδας Είναι Τα Λαμπρά Μυαλά Της!

Τελικά η Χώρα μας είναι ένα φυτώριο επιστημόνων που δυστυχώς όσο χιλιοειπωμένο και αν είναι, δε μπορεί να κρατήσει τα λαμπρά μυαλά στον τόπο τους. Η επιστημοσύνη διακεκριμένων Ελλήνων πλέον ανά τον κόσμο, δείχνει στο εξωτερικό το πρόσωπο, μιας άλλης Ελλάδας , μιας Ελλάδας με αξία και δύναμη. Μπορούμε λοιπόν να νιώθουμε περήφανοι, γιατί η διάδοχος του Αϊνστάιν είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα!!!

Η κορυφαία Ελληνίδα πειραματική φυσικός της διασποράς, Μαρία Σπυροπούλου, καθηγήτρια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltceh) και μέλος της ερευνητικής ομάδας του πειράματος CMS στο CERN, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1993 και, στη συνέχεια, πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2000.

  Η λαμπρή της πορεία, σύμφωνα με την ίδια βασίστηκε στο ισχυρό ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου όπως και στους καλούς της καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η άριστη Ελληνίδα, που σήμερα ξεχωρίζει στο διεθνές επιστημονικό στερέωμα, ερμηνεύει με το δικό της τρόπο τη σημερινή κρίση στην Ελλάδα και οραματίζεται μια φωτεινή έξοδο από το σημερινό σκοτεινό τούνελ.

«Μεγάλη κατάθλιψη και στρες μου έχει δημιουργήσει η κρίση» ομολογεί, ωστόσο πιστεύει πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, και στους νέους Έλληνες που, όπως λέει έχουν πολύ καλό μυαλό και δουλεύουν σκληρά και μπορούν να διαπρέψουν οπουδήποτε. Για τη σημερινή κατάσταση, ευθύνη έχουν οι ηγεσίες που για πολλά χρόνια σκέφτονταν μόνο το σήμερα και έκαναν επιλογές χωρίς όραμα και στρατηγική χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Λύση στο σημερινό πρόβλημα θα δοθεί αν η Ελλάδα στηριχτεί στο ανθρώπινο δυναμικό της, λέει, ενώ τονίζει ότι χρειάζεται και μια αλλαγή νοοτροπίας. «Ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να το κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία, την ελληνική αλλά και την παγκόσμια. Αν ο κάθε νέος σκεφτεί με αυτό τον τρόπο, θα πάμε όλοι μαζί σε κάτι καλύτερο. Αντίστοιχα και η ηγεσία δεν πρέπει να σκέφτεται τον εαυτό της, αλλά και τη χώρα και να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς και αποφάσεις που θα φέρουν στη χώρα μια θετική αλλαγή στο μέλλον».

ΠΗΓΗ:(Ola Deka)

Fkstories Γυναίκα Η Διάδοχος Του Αϊνστάιν Και Μάλιστα Ελληνίδα Fk Stories Womens Power Instagram Portaits Τεχνη  ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΑΙΝΣΤΑΙΝ CERN

 

 

 

.