Η Αγάπη Έχει την Κιβωτό της

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο.

Τα παιδιά μας 400 μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού του Κόσμου μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν καθημερινά την κοινωνία μας.

Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με όσα μέσα διαθέτουμε, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευσή τους, αλλά και τη συνεχή επιμόρφωση των γονιών τους.

Η Κιβωτός του Κόσμου γεννήθηκε από την μεγάλη ανησυχία του πατρός Αντωνίου, ο οποίος ως νέος τότε κληρικός αγωνιούσε για το ποίμνιο εκείνο που κινδύνευε περιπλανώμενο, χαμένο μέσα στην άγνοιά του, μακριά από την Μάνα-Εκκλησία που είναι η μόνη Κιβωτός της Σωτηρίας. Ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία αφιέρωσαν κυριολεκτικά τη ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής συνανθρώπων τους μέσα από το πρίσμα της χάριτος και του λόγου του Θεού.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ «Βλέπαμε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο τους να τριγυρνάνε χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή τους μέσα στην άγνοια και τον κίνδυνο που παραμόνευε δίπλα τους. Νοιώσαμε μέσα μας την ανάγκη να ανοιχτούμε προς αυτά τα περιθωριοποιημένα παιδιά να τους μεταδώσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της Ζωής»

«Με αυτό τον τρόπο, δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα στο δρόμο, στην πλατεία και από κει στην εκκλησία. Όλο αυτό τα έργο έως και σήμερα είναι ένα μεγάλο και συνεχές θαύμα της Χάριτος του Θεού και μια μεγάλη απόδειξη πως όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της κοινωνίας μας χωρίς να χρειασθούν χρήματα, αλλά αρκεί να βγούμε από το εγώ μας και να έχουμε διάθεση για προσφορά και άνοιγμα στους διπλανούς μας».Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Φιλοσοφία μας

Αφού δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα παιδιών, θελήσαμε να δώσουμε ένα όνομα σ’ αυτήν την προσπάθεια, έτσι τους ζητήσαμε να γράψουν στον πίνακα διάφορα ονόματα.

«Ακόμη και το όνομα το επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά. Καθίσαμε λοιπόν κάτω και είπαμε ότι κάπως πρέπει να λέγεται αυτό. Τα παιδιά έλεγαν τις λέξεις φωλιά, καταφύγιο… Φάνηκε πως το νιώθουν σαν κάτι που τους διαφυλάσσει, τους προστατεύει… και είπαμε να το πούμε Κιβωτός».

Το «του κόσμου» το πρόσθεσε ο ίδιος ο πάτερ Αντώνιος για να τονίσει ότι στην Κιβωτό χωράνε όλοι και όλοι έχουν αξία, όπως στη Κιβωτό του Νώε «από το ταπεινό σκουλήκι μέχρι το ισχυρό λιοντάρι , όλοι έχουν θέση στην Κιβωτό και όλοι αξίζουν να προφυλαχθούν και να διασωθούν»

Έτσι λοιπόν η Κιβωτός του Κόσμου εντάσσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε μια ευρύτερη «οικογένεια», όπου η αλληλεγγύη και η αλληλοπροσφορά είναι καθημερινότητα. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, οι ισότιμες σχέσεις και η έννοια της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα είναι οι αρχές που διέπουν την πορεία της Κιβωτού.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ενθάρρυνση, η στήριξη, η συμβουλευτική προσέγγιση των γονέων και των παιδιών είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να βοηθηθούν οι οικογένειες που βρίσκονται σε ένδεια. Η Κιβωτός ευελπιστεί να αποτελεί την κινητήριο δύναμη και το στήριγμα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με νέα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο.
Ανάγκες
Από ιδρύσεως της Κιβωτού ήταν ο απλός κόσμος που αγάπησε το έργο και συμπαραστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι στο πλάι μας όλα αυτά τα χρόνια, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο αγάπης, δείχνοντας με τον τρόπο τους την αγάπη τους για την Κιβωτό και τον ανθρωπισμό. Κάνουν τα παιδιά μας πιο χαρούμενα και βοηθώντας να μη τους λείπουν πολλά, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο έργο της Κιβωτού.

Οι εθελοντές συμπαραστάτες μας φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως:
σίτιση – ένδυση – υπόδηση – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – ψυχαγωγία – πολιτισμικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις – σχολική ένταξη καθημερινά φροντηστηριακά μαθήματα δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου – επαγγελματική αποκατάσταση – κοινωνική ένταξη κλπ.
Η αγάπη και συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι κάτι που μας συγκινεί βαθύτατα.Fkstories Κιβωτός Του Κόσμου -Κιβωτός Αγάπης Και Ελπίδας Fk Stories  ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΑΓΚΕΣ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ

Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας πια, όλα έχουν γίνει με πολύ πολύ κόπο και αγώνα από τον π. Αντώνιο, αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.
Βασιζόμαστε στον κόσμο να μας βοηθάει για κάθε μία από τις ανάγκες μας. Οι δράσεις μας ενδεικτικά περιλαμβάνουν:
Την καθημερινή σίτιση 500 παιδιών, και κάλυψη των αναγκών αυτών και των οικογένειών τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη κλπ.
Το Κοινωνικό μας παντοπωλείο που εξυπηρετεί και ανακουφίζει 200 οικογένειες διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο ημερήσιο πρόγραμμά μας.
Το πρόγραμμα «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί», όπου άστεγες και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα για να πληρώνουν το ενοίκιό τους και να διακρατούν το σπιτικό τους.
Τα σπίτια φιλοξενίας παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στη νήσο Χίο και στο Βόλο, όπου φιλοξενούνται 200 παιδιά συνολικά.

Στις δύσκολες μέρες που διάγουμε όλοι μας, οι συνάνθρωποί μας, τους οποίους φροντίζουμε και έχουν ανάγκη, επηρεάζονται ακόμα πιο πολύ. Απευθυνόμαστε στην αγάπη σας να μας βοηθήσετε για την εκπλήρωση των αναγκών μας.

Πέρα από τα τρόφιμα και αναλώσιμα είδη, είναι ευχής έργον για μας, είναι άμεση ανάγκη να “υιοθετήσετε” και να αναλάβετε μία πάγια ανάγκη (ή ένα μέρος αυτής) για τις δομές μας στην Αθήνα, στην Πωγωνιανή και Κόντισα, στη Χίο και στο Βόλο.

Πάγιες ανάγκες είναι πχ η πληρωμή ενός μισθού παιδαγωγού, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου, ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού) για τις δομές μας ή τα διαμερίσματά μας,

τα έξοδα για αγορά βενζίνης για τις μετακινήσεις μας των παιδιών μας, για αγορά πετρελαίου θέρμανσης κλπ. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Να γνωρίζετε ότι όλα γίνονται προς όφελος και συμφέρον των παιδιών μας

ΑΘΗΝΑ

Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους,

Αθήνα (Κολωνός), 10442

ΤΗΛ & FAX: +30.210.5141935

ΤΗΛ: +30 210 5141953

EMAIL: kivotos5@otenet.gr

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΤΗΛ: +30.26570.31005,
+30.26570.31006

EMAIL: kivotospogoniani@gmail.com

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΗΣΟΥ
ΧΙΟΥ

Μπεν Ζαχαρίου 8 ,

Φρούριο Χίος, 82100

ΤΗΛ : +30.22710 81953

 EMAIL: kivotos.chios@gmail.com

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ

Διμήνι Μαγνησίας,

Διμήνι Βόλος- Τ.Κ: 38 500

ΤΗΛ : +24210 77020 ή 030

EMAIL: kivotosvolos@gmail.com

ΠΗΓΗ 🙁 ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)