10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου

Ανοίγεις την ντουλάπα σου και δεν έχεις τι να φορέσεις; Τότε νομίζω πως ήρθε η ώρα, για ένα δραστικό «ξεκαθάρισμα». Πάρε θέση μπροστά από τα συρτάρια και πιάσε αμέσως δουλειά. Παρακάτω θα συναντήσεις μερικά χρήσιμα βήματα, σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να επεξεργαστείς και να οργανώσεις σωστά τα ρούχα σου.

 1. Όλα έξωFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Ξεκίνα αφαιρώντας όλα τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ από την ντουλάπα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δεις ακριβώς τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα αντικείμενα σε κατηγορίες: παντελόνια σε μια στοίβα, πανωφόρια σε μια άλλη μεριά, παπούτσια σε άλλη και ούτω καθεξής, έτσι ώστε να εντοπίσεις επαναλαμβανόμενες αγορές. Είναι εντάξει βέβαια αν έχεις επτά παραλλαγές από ένα πουλόβερ, αρκεί να τα φοράς όλα. Επίσης, στο τέλος πρόκειται να ανακαλύψεις αρκετά ξεχασμένα «διαμάντια» αλλά και μερικά κατεστραμμένα κομμάτια.
 2. Ώρα για ερωτήσειςFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Το στάδιο αυτό μπορεί να είναι μια δυσάρεστη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, κάνοντάς του κάποιες ερωτήσει όπως: Αν έβλεπα αυτά τα παπούτσια σήμερα σε ένα κατάστημα θα τα αγόραζα; Έχω φορέσει αυτό το πουκάμισο το τελευταίο χρόνο; Εξακολουθεί να μου ταιριάζει αυτή η φούστα; Νιώθω άνετα φορώντας αυτά τα παντελόνια; Εάν η απάντηση είναι «όχι» σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, τότε απομάκρυνε αυτό το κομμάτι αμέσως από την ντουλάπα σου.
 3. Ο δρόμος προς την ευτυχίαFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Μία καλή σημείωση: εάν ένα ρούχο σου φέρνει υπερβολική χαρά, ακόμα κι αν το φοράς μόνο μία φορά το χρόνο, μην το πετάξεις. Αντ’ αυτού, βεβαιώσου ότι έχει πλυθεί πρόσφατα, τυχόν χαμένα κουμπιά ή σπασμένα φερμουάρ έχουν αντικατασταθεί και ότι είναι αποθηκευμένα σε ειδική σακούλα (όχι τις πλαστικές από τα στεγνοκαθαριστήρια, καθώς προσελκύουν σκόνη και η σκόνη προσελκύει σκόρους ). Εάν ένα παλιό κομμάτι-φαβορί είναι καθαρό, είναι πιο πιθανό να το επιλέξεις (και θα το βρεις σε καλή κατάσταση).
 4. Μια δεύτερη γνώμηFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Ζήτα τη γνώμη μιας φίλης ή ενός φίλου, που εμπιστεύεσαι και καθίστε μαζί, ενώ δοκιμάζεις τα ρούχα. Θα σου προσφέρουν μια ειλικρινή άποψη, για το ποια κομμάτια σου ταιριάζουν και ποια όχι. Σε αυτή την περίπτωση θα συνιστούσα λίγη παραπάνω προσοχή, καθώς είναι πιθανό να σημειωθούν εντάσεις, ιδιαίτερα αν είσαι καβγατζού.
 5. ΨηφοφορίαFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Εάν δεν είσαι σίγουρη για το αν θα διατηρήσεις ή θα απομακρύνεις ένα στοιχείο και κανείς δεν είναι διαθέσιμος, για να σου προσφέρει την προσωπική του γνώμη, βγάλε μια φωτογραφία και ξεκίνα μια δημοσκόπηση ναι / όχι στο Instagram. Όσα κομμάτια αποφασίσεις στο τέλος ότι δεν τα χρειάζεσαι, μπορείς να τα δώσεις σε μια καλή σου φίλη.
 6. Μια βαθύτερη αναζήτησηFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Από την όλη διαδικασία φρόντισε να μην παραλείψεις τα μέρη όπου κρατάς τα t-shirts και τα εσώρουχα. Τα φθαρμένα ή παλιά μπλουζάκια θα πρέπει να αποχωρούν σιγά σιγά και να ανακυκλώνονται- μπορείς να τα πετάξεις σε ανάλογους κάδους ανακύκλωσης. Όσο για τα εσώρουχα, που έχουν δει και καλύτερες μέρες- κομμάτια δηλαδή ταλαιπωρημένα, που δεν χαίρεσαι να τα φοράς- θα πρέπει επίσης να πεταχτούν. 
 7. Ώρα για de-tagFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Αν έχεις στην ντουλάπα ρούχα, τα οποία είναι ακόμα με το καρτελάκι τους, τότε θα πρέπει να τα χαρίσεις ή να τα κάνεις μεταπώληση. Είναι πολύ βασικό να μην κρατάς ποτέ τίποτα, που δεν σου κάνει με την ελπίδα ότι θα χάσεις πολλά κιλά τον επόμενο μήνα. Πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και τα ρούχα αυτά θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα όσο τα κοιτάς. 
 8. R-R-R ( reuse-resell-recycle)Fkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Μόλις αποφασίσεις τί να διώξεις, μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση για όσα ρούχα μπορούν να μεταπωληθούν σε ιστοσελίδες όπως το Ebay, Vestiaire Collective ή Hewi. Κράτα στο μυαλό και ορισμένα tips, που ανακάλυψες μέσα από αυτή τη διαδικασία- μια παστέλ απόχρωση, που μπορεί να μην ταιριάζει με το δέρμα σου, ένα κόψιμο στο ρούχο που δεν σε κολακεύει, υφάσματα που δεν καθαρίζουν εύκολα- ώστε να μην κάνεις ξανά τα ίδια λάθη στο μέλλον. Από τα λεφτά, που θα βγάλεις πουλώντας όλα αυτά τα ρούχα, κράτα στην άκρη ένα ποσό, για να σου θυμίζει πόσο απελευθερωτική και αναζωογονητική ήταν αυτή η εκκαθάριση ντουλάπας. 
 9. ΑναβάθμισηFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Καλό θα ήταν να προμηθευτείς με κρεμάστρες ποιοτικές και στη συνέχεια να τοποθετήσεις τα ρούχα σου ανάλογα με το χρώμα και την κατηγορία τους. Καθώς τα τοποθετείς πάλι μέσα στα συρτάρια σκέψου τί μπορεί να σου λείπει, για να δημιουργήσεις τέλεια outfits σε συνδυασμό με όσα ήδη έχεις. 
 10. ΠειθαρχίαFkstories 10 Βήματα Για Να Αποσυμφορήσεις Και Να Οργανώσεις Την Ντουλάπα Σου Fk Stories ρούχα οδηγός ντουλάπας ντουλάπα οργάνωση εσώρουχα εκκαθάριση ντουλάπας Επέβαλε στον εαυτό σου την πολιτική «one-in», «one out» όταν θα κάνεις νέες αγορές και ταυτόχρονα κράτα «λογαριασμό» στην ατζέντα ή στο smart phone σου, για να αποφύγεις τυχόν ατασθαλίες . Σε περίπτωση όμως, που βρεις ένα κομμάτι που θα σε ενθουσιάσει… δεν πειράζει, αγόρασέ το!