Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο που αφορούσε στους influencers, μία καινούργια, παγκόσμια τάση των καιρών. Ο influencer είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να επηρεάσει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού και να κατευθύνει τις επιλογές του.

Αν αντικαταστήσουμε στον παραπάνω ορισμό, την έκταση της επιρροής, με την έντασή της, τότε το μυαλό μας θα πάει κατευθείαν στον πιο σημαντικό influencer όλων των εποχών… τον γονέα.Fkstories Γονείς. Οι Πιο Σημαντικοί Influencers… Think Different  οικογένεια κοινωνία γονεις influencers

Όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε αυτό το αθώο παιδικό βλέμμα που ζητά να μάθει τον κόσμο. Που ρωτά, που προβληματίζεται, που αναρωτιέται πώς και γιατί, που κάνει τους πιο περίεργους συνειρμούς και τις πιο επαναστατικές ανακαλύψεις… Σε αυτά τα γλυκά χρόνια ο γονιός κατέχει εξέχουσα θέση στην ψυχοσύνθεση του παιδιού, το επηρεάζει άμεσα και διαμορφώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον τρόπο που άπτεται με την ζωή. (Πολλές φορές αυτό είναι και που καλείται το παιδί, ως ενήλικας πλέον, να αποτινάξει ως νοοτροπία.)

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, εμείς οι ενήλικες που γαλουχούμε τις επόμενες γενεές ανθρώπων, έχουμε λύσει τα βασικά ερωτηματικά που αφορούν την ύπαρξή μας; Έχουμε εκτιμήσει το δώρο της ζωής; Στηρίζουμε τη συναναστροφή μας με τους άλλους σε αρχές και αξίες; Είμαστε συνεπείς; Πράττουμε οι ίδιοι αυτά που συμβουλεύουμε; Και τελικά πόσο σοβαρά έχουμε πάρει το γονικό μας λειτούργημα; Πιστεύω πως εάν συνειδητοποιούσαμε πόση δύναμη κρύβουν τα λόγια και κυρίως οι πράξεις μας, θα δίναμε μεγαλύτερη σημασία στο να αποκτήσουμε οι ίδιοι υγιείς στάσεις ζωής, ώστε να τις μεταγγίσουμε και στους απογόνους μας.

Fkstories Γονείς. Οι Πιο Σημαντικοί Influencers… Think Different  οικογένεια κοινωνία γονεις influencers Σε μια εποχή που ο άνθρωπος βομβαρδίζεται καθημερινά από πληροφορίες, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διακρίνουν το υγιές. Εάν δε βρουν απαντήσεις και καθοδήγηση από την οικογένεια είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα στραφούν σε άλλου είδους influencers που πιθανόν να τα αποπροσανατολίσουν και να τα εκμεταλλευτούν.

Η τροφή του σώματος είναι αναγκαία, αλλά δεν διαρκεί. Η πνευματική τροφή είναι αυτή που μένει και συνοδεύει τις επιλογές ενός παιδιού. Πιστεύω πως είναι χρέος κάθε ανθρώπου και δη γονέα να κάνει σκοπό της ζωής του την προσωπική του εξυγίανση, ώστε να συμβάλει στην ουσιαστική εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Fkstories Γονείς. Οι Πιο Σημαντικοί Influencers… Think Different  οικογένεια κοινωνία γονεις influencers