Μπολόνια Bologna: η λόγια, η κόκκινη, η χοντρή!

0
693

Μπολόνια Bologna : η “λόγια”, η “κόκκινη” & η “χοντρή”!

Αυτήν τη φορά θα ταξιδέψουμε εκτός Ελληνικων συνόρων, στη δεύτερη πατρίδα μου, την πανέμορφη Ιταλία. Η χώρα της απόλαυσης, του καλού φαγητού και της la vita e’ bella ! Από τον βορρά μέχρι το νότο, κάθε πόλη, κάθε περιοχή έχει κάτι το μαγευτικό που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σου θυμίζει τι σημαίνει να «γεύεσαι» κάθε στιγμή . Μία από τις πόλεις αυτές, όχι τόσο εμπορική και διαφημισμένη όπως η Ρώμη, το Μιλάνο και η Βενετία, είναι η Μπολόνια  (Bologna ) .

Fkstories Μπολόνια Bologna: η λόγια, η κόκκινη, η χοντρή! Fk Stories  travel italy bologna

Έχει 3 χαρακτηρισμούς : la dotta ( η λόγια ), la grossa ( η χοντρή ), la rossa (η κόκκινη) . Και αυτούς γιατί είναι η παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της ευρώπης, έχει πεντανόστιμη, αλλά παχυντική κουζίνα και τα κτίρια της έχουν το χρώμα του κόκκινου τούβλου (λόγω της αριστερής παράδοσης της) . Η πρωτεύουσα της Emilia- Romagna με την υπέροχη αρχιτεκτονικη, το μαγευτικό ιστορικό της κέντρο, το μουσείο Ducati για τους λάτρεις της ταχύτητας, είναι μία φοιτητούπολη με έντονη νυχτερινή ζωή, γεμάτη μουσική και φυσικά την γευστικότατη κουζίνα της : “Όταν ακούς να μιλάνε για την κουζίνα της Μπολόνια , να υποκλίνεσαι”, είπε ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Pellegrino Artusi και εμείς φυσικά υποκλινόμαστε στην περίφημη μακαρονάδα μπολονέζ, όπως και σε όλες τις πρωτότυπες γεύσεις παγωτών που βρίσκουμε σε κάθε γωνιά της.

Fkstories Μπολόνια Bologna: η λόγια, η κόκκινη, η χοντρή! Fk Stories  travel italy bologna

 

Ελπίζω να ταξιδέψατε λιγάκι με τη φαντασία σας εκεί, απλά φροντίστε να οργανώσετε ένα ταξιδάκι από Απρίλιο έως  Οκτώβρη ( η ιδανικότερη εποχή ), με καλή παρέα, το έτερον σας ήμιση , ή ακόμα και μόνοι σας , πιστέψτε με, θα βρείτε αμέσως κάποιον να σας συνοδεύει!!! Viva la dolce vita !

Fkstories Μπολόνια Bologna: η λόγια, η κόκκινη, η χοντρή! Fk Stories  travel italy bologna