Πάντα αναρωτιόμουν τι ιστορίες ακούνε, οι άνθρωποι πίσω, απο το μπαρ . Η νύχτα πόσο αποκαλυπτική, μπορεί να γίνει, σε έναν μπάρμαν η μια μπαργούμαν, μέσα απο τις συμπεριφορές των θαμώνων τους , και τις μικρές ή μεγάλες εξομολογήσεις τους, στον άνθρωπο που θα στάξει αλκοόλ στο ποτήρι τους και ίσως και μια δόση κατανόησης που δεν μπορούν, να βρούνε πουθενά αλλού. Ακόμα και όταν σωπαίνει ο μπάρμαν, πιστεύω ότι ακούει και βλέπει τα πάντα μέσα στο μαγαζί του.
Δυό φορές την εβδομάδα λοιπόν ο Φρίξος ο Εξομολόγος, φίλος μου μπάρμαν και ποιητής της νύχτας, θα μας λέει μια ιστορία του μπαρ και των ανθρώπων του.
Φωτεινή Κατσάλη / Αρχισυνταξία

Long island Για Να Γιορτάσω
Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε πριν 5 ή 6 χρόνια. Με καταγωγή απ’την Καστοριά,έμενε στην Θεσσαλονίκη λόγω δουλειάς. Λιγομίλητος αλλά χαμογελαστός από το πρώτο βράδυ τα βρήκαμε. Ερχόταν στο μαγαζί κάθε Παρασκευή και Σάββατο και έπινε μέχρι να ξεχαστεί τελείως από τα προβλήματα της δουλειάς. Το πρώτο του ποτό ήταν gin με λεμονάδα. Το δεύτερο τεκίλα λευκή με σόδα και λεμόνι. Το τρίτο ήταν ρούμι με κόκα-κόλα. Ανάμεσα σε αυτά κυκλοφορούσαν και μερικά σφηνάκια. Χρήστο για να μην κουραζόμαστε θέλεις να τα πίνεις όλα μαζί σε ένα ποτό; Και πως θα γίνει αυτό; Θα σου φτιάξω “long island”. Κάνετε το να δούμε πως θα πάει. Ποτέ δεν τον ρώτησα για τα προσωπικά του μέχρι εκείνο το βράδυ που χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ο Χρήστος μου είπε ότι έχασε τη δουλεία του και ήταν πολύ στεναχωρημένος. Ο λόγος ήταν η τελευταία σχέση του. Δούλευαν μαζί και η κοπέλα στα καλά καθούμενα του έκανε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτα φυσικά δεν ίσχυε όπως μάθαμε εκ των υστέρων. Η κοπέλα ήθελε μέσω του Χρήστου να βγάλει κάποια παραπάνω χρήματα. Ο Χρήστος ήταν ράκος. Του τηλεφώνησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας και του είπε ότι έπρεπε να περάσει απ’ τα γραφεία. Του ζήτησαν συγνώμη και του εξήγησαν ότι αφού τον απέλυσαν κακήν-κακώς, εντελώς τυχαία ο δικηγόρος της εταιρείας έμαθε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε το ίδιο με το ίδιο αποτέλεσμα και στην προηγούμενη δουλειά της. Ο Χρήστος πήρε πίσω την δουλειά του και ειδικότερα την ζωή του. Φρίξ, έτσι με φώναζε, βάλε όλα τα δηλητήρια μέσα να το γιορτάσουμε! Βάλε και 2 σφηνάκια αμπσέντι… Δεν θα μπορούσα να πειράξω ποτέ γυναίκα στη ζωή μου… Ούτε εγώ Χρήστο, ούτε εγώ… Long island 25ml βότκα 25ml τεκίλα 25ml τζιν 25ml ρούμι 10ml λικέρ πορτοκαλιού 10ml χυμός λεμόνι Συμπληρώνουμε κόκα-κόλα και… κάνουμε τον Σταυρό μας και ο Θεός βοηθός!!!

Φρίξος ο Εξομολόγος

Fkstories Η Αλήθεια ειναι Νηφάλια και Αργά Η Γρήγορα Λάπμει Ιστορίες Του Μπάρ Και Της Νύχτας  ΠΟΤΟ ΝΥΧΤΑ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΛΚΟΟΛ LONG ISLAND
Fkstories Η Αλήθεια ειναι Νηφάλια και Αργά Η Γρήγορα Λάπμει Ιστορίες Του Μπάρ Και Της Νύχτας  ΠΟΤΟ ΝΥΧΤΑ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΛΚΟΟΛ LONG ISLAND