Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς

My Thessαλονικη

Δεν είναι το γεγονός ότι γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ούτε ότι πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια. Δεν είναι ούτε η ομορφιά της που συνδυάζει βουνό με θάλασσα ούτε η ιστορία της ως γενέτειρα του Μέγα Αλέξανδρου.

Fkstories Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς Fk Stories  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ taxidia Fkstories Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς Fk Stories  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ taxidia

Το συναισθήματα που σου βγάζει η Θεσσαλονίκη

Είναι απλά η ζεστασιά της, η καλοσύνη των ανθρώπων της και η ηρεμία που σου προκαλεί. Είναι τα ατελείωτα ξενύχτια της, που σε οδηγούν τραγουδώντας έξω από τον λευκό Πύργο ξημερώματα στην απόλαυση μιας μπουγάτσας με κρέμα μπόλικη κανέλα η ενός βρώμικου σε μια καντίνα έξω από ένα μπουζουξίδικο. Η παρέα με καινούργιους φίλους που γνώρισες εκείνο το βράδυ, τα πραγματικά λόγια που ανταλλάχθηκαν στον σταθμό του τρένου και στη σάλα του αεροδρομίου όταν αποχαιρέτησες εκείνον τον έρωτα η τους φίλους που ήρθαν απλά να σε επισκεφθούν, οι συναντήσεις στη γωνιά του Τερκενλή στην Αριστοτέλους για να βρεθείτε όλοι μαζί στα Λαδάδικα για φαγητό η χαλαρά για καφεδάρα. οι ατελείωτες σκέψεις που έκανες περπατώντας στην παραλία βλέποντας τον λευκό Πύργο για να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου.

Fkstories Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς Fk Stories  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ taxidia Fkstories Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς Fk Stories  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ taxidia

Όσο χαλαρά και να είναι ο Θεσσαλονικιός είναι το καλύτερο μυαλό για δουλειά, είτε σε άλλη πόλη είτε στο εξωτερικό γιατί η “φτωχομάνα” δεν μπόρεσε να κρατήσει και όμως πιστός σε όποιο μέρος της γης και να βρεθεί πάντα θα θέλει να ξαναγυρίσει.

Fkstories Αφού Θα Ξαναπάς Στη Σαλονίκη Που Αγαπάς Fk Stories  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ taxidia

Τα συμπεράσματα δικά σας

Τα διάβασες όλα αυτά. Φτιάξε μια λίστα με τα τραγούδια που έχουν γραφτεί γι’αυτην και άκουσε τα στη διαδρομή..ωραία! Βάλε ξανά την ίδια λίστα όταν φύγεις και τότε θα καταλάβεις βαθιά το νόημα των στίχων τους!

Δείτε παρόμοιο άρθρο εδώ